perjantai 2. heinäkuuta 2010

Kasvu murroksessa -konferenssi Helsingissä 24.9.2010

Lisääkö talouskasvu hyvinvointia? Tulisiko kasvulle asettaa rajat? Vihreä kasvu, kestävä kehitys vai degrowth-talous?

Suomen luonnonsuojeluliiton, Luonto-Liiton ja Ranskan suurlähetystön kulttuuri- ja tiedeosaston järjestämän Kasvu murroksessa -konferenssin tavoitteena on herättää kriittistä keskustelua talouskasvun, hyvinvoinnin ja ympäristönsuojelun yhteydestä.

Talouskasvua on perinteisesti pidetty yhteiskunnallisen kehityksen ja hyvinvoinnin mittarina. Samalla jatkuvan kasvun lukuisat haittavaikutukset ovat kuitenkin tulleet ilmeisiksi: haasteita ovat muun muassa maapallon ekologisen kantokyvyn ylittyminen ja ilmastonmuutos.

Kasvu murroksessa -konferenssi on ilmainen ja avoin kaikille. Tervetulleita ovat niin asiantuntijat, kansalaisjärjestötoimijat kuin suuri yleisökin.

Konferenssin aamupäivän seminaariohjelma koostuu alan kansainvälisten huippujen ja suomalaisten kommentaattoreiden puheenvuoroista. Iltapäivällä järjestettävät alan asiantuntijoiden vetämät temaattiset työryhmät syventävät aamupäivän keskusteluja ja pyrkivät löytämään konkreettisia toimintaehdotuksia kohtuutalousyhteiskunnan luomiseksi.

Mukana menossa:

Facebook-linkki: http://www.facebook.com/event.php?eid=129167257118702

2 kommenttia:

 1. Timin kirja on varteenotettavaa lukemista. Hienoa, että olette saaneet miehen mukaan!

  Missä tänne voi ilmoittautua, jos ei ole Facebook-käyttäjä?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista!

  Tässä hieman tarkentavia lisätietoja konferenssista: tämän blogin pitäjät ovat mukana verkostossa, joka konferenssia järjestää, mutta varsinaisesti emme ole konferenssin järjestäjiä. Konferenssia järjestää Suomen luonnonsuojeluliiton, Luonto-Liiton ja Ranskan suurlähetystön kulttuuri- ja tiedeosaston Kasvu murroksessa -hanke.

  Konferenssista tullee piakkoin lisätietoja Kasvu murroksessa -konferenssin sivustolle osoitteeseen www.degrowthfinland.fi

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.